Wafle z galaretką

4.97 (193 ocen)

Pyszny i prosty podwieczorek dla dzieciaczków.Jest tu wszystko co uwielbiają.Zamiast mleka skondensowanego możesz użyć gotowej masy krówkowej.

Składniki:

  • Składniki :

    opakowanie wafli
    1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
    2 opakowania galaretki wiśniowej
    0,7l gorącej wody
Wystaw ocenę:

4.97 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj blaszkę (najlepiej wielkości wafli) lub przytnij wafle tak aby pasowały do blaszki. Wyłóż formę folią. Mleko w puszcze włóż do rondelka i gotuj na wolnym ogniu około 2 -2,5 godzin. Dolewaj czasem wodę tak aby puszka była w całości zanurzona w wodzie. Ostudź. Galaretki rozpuść w gorącej wodzie i pozostaw do ostudzenia. Przygotuj 4 wafle. 2 wafle posmaruj masą i przykryj suchym. Na dno blaszki połóż jedną cześć wafla. Wylej tężejącą galaretkę i połóż 2 wafle sklejone ze sobą masą krówkową. Górę przykryj folią, połóż książkę ( po to aby wafle nie wyginały się do góry) i szybko włóż do zamrażarki na 5 minut. Przełóż do lodówki i odstaw do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować