wafle "trzy smaki"

0 (0 ocen)

  • 20 min

Mój kolejny pomysł na szybką słodką przekąskę. Niewątpliwą zaletą takich andrutów jest to, że są bardzo podzielne i ładnie się kroją. Niestety mają też wadę- znikają bardzo szybko bo nie sposób poprzestać na jednym kawałku.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 grube wafle
    2 szklanki mleka w proszku
    200 g masła
    1 szklanka cukru
    1/2 szklanki mleka
    1 duża łyżka kakao
    1 łyżeczka sypkiej kawy mielonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Andruty

Wafle "trzy smaki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wafle w trzech smakach 1.
    Masło, mleko i cukier zagotować w rondelku. Zdjąć z ognia i wsypać mleko w proszku najlepiej przez sitko, żeby nie było grudek. Podzielić masę na trzy części. Do jednej dodać kakao, do drugiej kawę a trzecią pozostawić bez dodatku.
  • 2. Odczekać aż masy przestygną i przekładać wafle w dowolnej kolejności. Owinąć mocno folią spożywczą i obciążyć czymś ciężkim, np. książką. Wafle odstawić do stężenia, najlepiej do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Podwieczorek

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chałka TRZY SMAKI

To może cię zainteresować