Wafle przekładane masą kakaowo-ajerkoniakową

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Szybkie, gdy mamy ochotę na coś słodkiego

  • 30 min

Składniki:

  • Wafle (andrut) 1 op.
    • Mleko 100ml
    • Kakao 3 łyżki
    • Cukier puder do smaku
    • Ajerkoniak 100ml
    • Masło 1 i 1/4 kostki
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle przekładane masą kakaowo-ajerkoniakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kakao wymieszać z mlekiem i zagotować.Zrobi się gęste.
    Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch,dodawać po łyżce kakao i dalej ucierać.Na końcu dodać ajerkoniak i dobrze zmiksować krem.
    Wafle przekładać kremem. Gotowe zawinąć w folię i dać do lodówki na min.1godz
    Smacznego życzę!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować