Wafle przekładane masą kakaowo-ajerkoniakową

  • wyświetlono: 1146 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Szybkie, gdy mamy ochotę na coś słodkiego

Docherro
  • 30min

Składniki

Wafle (andrut) 1 op.
• Mleko 100ml
• Kakao 3 łyżki
• Cukier puder do smaku
• Ajerkoniak 100ml
• Masło 1 i 1/4 kostki

Sposób przygotowania przepisu:

Wafle przekładane masą kakaowo-ajerkoniakową

  • 1. Kakao wymieszać z mlekiem i zagotować.Zrobi się gęste.
    Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch,dodawać po łyżce kakao i dalej ucierać.Na końcu dodać ajerkoniak i dobrze zmiksować krem.
    Wafle przekładać kremem. Gotowe zawinąć w folię i dać do lodówki na min.1godz
    Smacznego życzę!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Wafle przekładane

Dodane przez: dora_kg

Wafle przekładane

Szybki i smaczny łakoć

Wafle przekładane z czekoladową polewą

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Wafle przekładane z czekoladową polewą

Wafle przełożone kajmakiem można...

Wafle przekładane

Dodane przez: smiecha13

Wafle przekładane

Przypadną do gustu każdemu.

Domowy Pischinger

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Pischinger - wafle z masą czekoladową

Kto nie pamięta tego smaku z dzieciństwa?...

Wafle z masa kakaową

Dodane przez: Wojty

Wafle z masa kakaową

Ulubione wafle mojego Męża.

Wafle przekładane

Dodane przez: dragonik7

Wafle przekładane

Po raz kolejny wracam wspomnieniami...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE