Wafle przekładane

  • wyświetlono: 3782 |
  • dodany do książki kucharskiej: 15 |
  • polecenia: 0

Przypadną do gustu każdemu.

smiecha13
  • 30min

Składniki

37,5 dag margaryny w kostce
25 dag mleka w proszku
15 dag orzechówwłoskich lub ziemnych
15 dag herbatników
10 dag rodzynek
1 łyżka kakao
2 op. cukru waniliowego
1 szklanka mleka
1 szklanka cukru kryształu
10 dag czekolady deserowej
1 op. wafli

Sposób przygotowania przepisu:

Wafle przekładane

  • 1. Margarynę,cukry i mleko zagotować.Do lekko ciepłej masy dodać mleko w proszku,pokruszone herbatniki i jednego pokruszonego wafla.Dokładnie wymieszać i podzielić na 3 równe części.Do jednej dodać posiekane orzechy,do drugiej kakao,do trzeciej rodzynki.
  • 2. Pierwszego wala przekładamy masą z rodzynkami,drugiego z kakao a trzeciego z orzechami.Dobrze dociskamy i odstawić do zastygnięcia(najlepiej przyłożyć czymś ciężkim).
  • 3. Czekoladę roztopić,polać wierzch gotowych wafli i odstawić do lodówki na 2-3 godziny

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

czekoladaorzechywaflerodzynkikakaocukier waniliowymleko w proszkukonkurs_desery herbatnikikonkurs_desery slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

wafle

Dodane przez: Beata5

WAFLE

orzechowo-kokosowe

Wafle

Dodane przez: Gosia13

Wafle

Szybkie smaczne i nie drogie, każdy...

wafle

Dodane przez: Konto nieaktywne

Wafle

Są mega słodkie i bardzo lubi przy...

Krówkowe wafle

Dodane przez: Bożena Z.

Karmelowe wafle

szybko prosto smacznie i słodko-wafle...

wafle kokosowe

Dodane przez: zlotko

Wafle kokosowe

najlepsze wafle

Smaczne wafle dla osób lubiących słodkości.

Dodane przez: aguska102

Wafle śmietankowe

Smaczne wafle dla osób lubiących...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE