Wafle orzechowe z mlekiem w proszku

4 (2 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiają je dzieci i dorośli.

Są wspaniałą, słodką przekąską do szkoły, pracy czy na wycieczkę.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 płaty wafli



    Masa:

    3/4 szkl mleka

    250 g masła

    1 szkl cukru

    50 g gorzkiej czekolady

    3 szkl mleka w proszku

    1/2 szkl mielonych orzechów włoskich

    1/2 szkl siekanych orzechów włoskich

    1/2 szkl mielonych herbatników
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Wafle orzechowe z mlekiem w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa: Mleko, masło, cukier i połamaną czekoladę przekładamy do garnka i podgrzewamy do połączenia składników. Lekko studzimy. Do masy dodajemy partiami mleko w proszku, miksujemy. Na koniec dodajemy orzechy i herbatniki, mieszamy.

    Wykładamy masę na jednym z wafli, wyrównujemy i kładziemy drugi wafel. Zawijamy w folię, obciążamy cięższą deską do krojenia i wstawiamy do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.

    Kroimy na mniejsze wafelki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować