Wafle orzechowe

  • wyświetlono: 1309 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Łatwe do zrobienia i po prostu pyszne!

zauberi

Składniki


4 jajka (bardzo świeże),
1 szklanka cukru,
250 g masła miękkiego,
1 szklanka zmielonych orzechów włoskich,
1 opakowanie wafli

Sposób przygotowania przepisu:

Wafle orzechowe

  • 1. Całe jajka ubijamy z cukrem na parze aż masa będzie gęsta i ciepła (60 stopni), masę studzimy. Miękkie masło ucieramy na puszysty krem, dodajemy krem jajeczny ciągle miksując, pod koniec wsypujemy orzechy. Miksujemy. Masą przekładamy wafle, wierzch obciążamy na kilka godzin np. deską do krojenia. Wafle owinięte folią spożywczą lub aluminiową przechowujemy w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Babka Cytrynowo - Imbirowa Zwana Ciastem Śniadaniowym

Dodane przez: gotowanietoproste

Babka Cytrynowo - Imbirowa Zwana Ciastem...

Czy ciasto może być na śniadanie...?...

Najsmaczniejsze Pączki Pieczone

Dodane przez: gotowanietoproste

Pączki Pieczone

Nie spodziewałam się że te oszukane...

Ekspresowe Tiramisu Bez Jajek

Dodane przez: gotowanietoproste

Ekspresowe Tiramisu Bez Jajek

Pierwszy raz robiłam tiramisu i...

Jabłecznik Z Budyniową Pianką

Dodane przez: gotowanietoproste

Jabłecznik Z Budyniową Pianką

Uwielbiam jabłeczniki, a w takim...

Delikatny Sernik

Dodane przez: gotowanietoproste

Delikatny Sernik

Cudownie delikatny sernik, który...

Torcik Piernikowy Z Nadzieniem O Smaku Grejpfrutowym

Dodane przez: gotowanietoproste

Torcik Piernikowy Z Nadzieniem O Smaku Grejpfrutowym

Torcik piernikowy bo tak go nazwałam,...