Wafle orzechowe

  • wyświetlono: 1343 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Łatwe do zrobienia i po prostu pyszne!

zauberi

Składniki


4 jajka (bardzo świeże),
1 szklanka cukru,
250 g masła miękkiego,
1 szklanka zmielonych orzechów włoskich,
1 opakowanie wafli

Sposób przygotowania przepisu:

Wafle orzechowe

  • 1. Całe jajka ubijamy z cukrem na parze aż masa będzie gęsta i ciepła (60 stopni), masę studzimy. Miękkie masło ucieramy na puszysty krem, dodajemy krem jajeczny ciągle miksując, pod koniec wsypujemy orzechy. Miksujemy. Masą przekładamy wafle, wierzch obciążamy na kilka godzin np. deską do krojenia. Wafle owinięte folią spożywczą lub aluminiową przechowujemy w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

slodkie_zycie
 

Komentarze

Podobne przepisy

wafle

Dodane przez: majka190382

WAFLE PRZEKŁADANE

Stary przepis na domowe wafle,które...

Dodane przez: kasia780

Wafle

Robię je zawsze na sobotę

Wafle z galaretką

Dodane przez: ewiczka2304

Wafle z galaretką

Kolorowe wafle z pyszna masą.

Wafle pischingery :)

Dodane przez: mariOla093

Wafle PISCHINGERY

Wafle robi się błyskawicznie, bo...

Szybkie wafle

Dodane przez: KuchcikGotuje

Szybkie wafle

Masz ochotę na coś słodkiego, ale...

Wafle przekładane

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Wafle przekładane

Te wafle to taki nasz smak z dzieciństwa....