Wafle orzechowe

4.5 (187 ocen)

Łatwe do zrobienia i po prostu pyszne!

Składniki:


  • 4 jajka (bardzo świeże),
    1 szklanka cukru,
    250 g masła miękkiego,
    1 szklanka zmielonych orzechów włoskich,
    1 opakowanie wafli
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka ubijamy z cukrem na parze aż masa będzie gęsta i ciepła (60 stopni), masę studzimy. Miękkie masło ucieramy na puszysty krem, dodajemy krem jajeczny ciągle miksując, pod koniec wsypujemy orzechy. Miksujemy. Masą przekładamy wafle, wierzch obciążamy na kilka godzin np. deską do krojenia. Wafle owinięte folią spożywczą lub aluminiową przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować