Wafle mleczno- kakaowe

0 (0 ocen)

Pyszne i szybkie w przygotowaniu wafelki gdy przychodzi ochota na coś słodkiego.

Składniki:

  • Masa mleczna:
    1/2 szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    2 szklanki mleka w proszku
    1 kostka masła
    2 łyżeczki kakao
    oraz:
    1/2 opakowania kwadratowych wafli

Wafle mleczno- kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotowujemy z oba cukrami, aż do całkowitego rozpuszczenia się składników i studzimy. Masło miksujemy na gładki puch i stopniowo dodajemy po łyżce przestudzonego mleka z cukrem na zmianę z częścią mleka w proszku. Masę dzielimy na pół i do jednej części dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Wafle przycinamy do blaszki i przekładamy na przemian kremem mlecznym i kakaowym. Następnie wafelki obciążamy deską do krojenia i odstawiamy do stężenia. Po schłodzeniu kroimy w kostkę lub w trójkąty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy