Wafle Mleczne Z Tahini

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiam tego typu wafle i naprawdę ciężko jest mi zawsze powstrzymać się przed zjedzeniem kolejnego i kolejnego, i kolejnego ....;)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 3 duże, wafle kwadratowe

    Masa jasna:

    4 łyżeczki tahini (pasty sezamowej)
    30 g masła
    1/4 szkl mleka
    3/4 szkl mleka w proszku
    1/4 szkl cukru
    Masa czekoladowa:
    2 łyżeczki tahini
    30 g masła
    1/2 szkl mleka w proszku
    1/4 szkl mleka
    1/4 szkl cukru
    2 czubate łyżeczki kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle mleczne z tahini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masa biała. Mleko zagotowujemy z masłem i cukrem. Kiedy mleko się zagotuje, z ściągamy z gazu i dodajemy mleko w proszku oraz tahini i dokładnie mieszamy aby grudek nie było. Odstawiamy na chwile do czasu przygotowania masy czekoladowej.
    2. Masa czekoladowa. Mleko zagotowujemy z cukrem, masłem oraz kakaem. Kiedy to się stanie, z ściągamy z gazu i dodajemy nasze mleko w proszku oraz tahini i dokładnie mieszając aby nie miało grudek.
    3. Kwadratowe wafle przekrawamy, równo na pół.

    Tak przygotowanymi masami które lekko przestygły i zaczęły tężeć, smarujemy naprzemiennie wafle, pamiętając aby na koniec docisnąć je czymś ciężkim i pozostawić tak na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mleko Sezam Mleko w proszku Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować