Wafle migdałowo- czekoladowe

0 (0 ocen)

Mój autorski przepis na pyszne wafle :)

Składniki:

  • - 230g miękkiego masła
    - 20 gram gorzkiej czekolady
    - 100g zmielonych migdałów
    - 3/4 szklanki cukru
    - 4 jajka
    - 1,5 szklanki mąki
    - 70ml mleka
    - 5 g proszku do pieczenia

Wafle migdałowo- czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło miksujemy z cukrem i jajkami na miękki puch. Dodajemy mąkę z proszkiem, migdały , czekoladę , mleko i miksujemy. Rozgrzewamy wafelnicę i nakładamy ciasto - pieczemy ok 3 min na złoty kolor i odkładamy na kratkę do wystygnięcia.

Porady

Podobnie możemy zrobić również gofry

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy