Wafelkowe ciasto

  • wyświetlono: 628 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszne, ciężkie, wilgotne ciasto.

Dalia84
  • 75min

Składniki

2 opakowanie śmietankowych wafelków po 180 g, szklanka wiórek kokosowych, szklanka orzechów włoskich. 6 jajek, 20 dag masła, 1 ½ szklanki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Wafelkowe ciasto

  • 1. Masło miksujemy z cukrem. Nie przerywając miksowania dodajemy jajka. Gdy masa będzie jednolita dodajemy wiórki, orzechy i pokruszone wafelki. Formę (18x26 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę. Ciasto pieczemy w temperaturze 160 stopni C około 1 h.

Porady

Do ciasta można dodać jeszcze inne bakalie, np. rodzynki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

ciasto lion

Dodane przez: pati197799

Ciasto Lion

Łatwe w przygotowaniu, bardzo smaczne...

Ciasto Oreo

Dodane przez: Cukiereczek

Ciasto Oreo

Prawdziwa gratka dla wielbicieli...

porzeczkowiec

Dodane przez: edykas83

Ciasto PORZECZKOWIEC

Ciasto jest pyszne. Zrobiłam pierwszy...

Ciasto marchewkowe

Dodane przez: adamonika

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe smakuje przez...

image-0nktxrn

Dodane przez: Teodorka

Ciasto Kubanka

Błyskawicznie znika z talerzy....

Ciasto Marlenka

Dodane przez: akrobatka22

Ciasto Marlenka

Marlenka - wysoki przekładaniec...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE