wafelki z mięsem mielonym

4.5 (153 ocen)

  • 30 min

wafelki można podać na obiad, kolację na ciepło i zimno na spotkanie ze znajomymi, można nimi zachwycić wiele osób

  • 30 min

Składniki:

  • suche wafle najlepiej kwadratowe lub prostokątne,1,5kg mięsa mielonego,8 jajek, czerstwa bułka,pieprz sól ,przyprawa uniwersalna,olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wafelki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • w trakcie smarowania wafli 1. mięso mielone wyrabiamy,dodajemy 2 jajka,namoczoną i wyciśniętą bułkę,przyprawiamy do smaku, konsystencja mielonego bardziej rzadka aby dobrze rozsmarować po waflu,smarujemy dokładnie wafle mięsem dość grubo zostawiając spód i wierzch wafli układamy jeden na drugim poziomo,następnie kroimy na mniejsze kwadraciki, każdy z nich obtaczamy dokładnie z każdej strony w rozkłóconych jajkach i smażymy na rozgrzanej patelni.

Porady

jajka do obtoczenia też można przyprawić np ostrą papryką , nie obtaczamy w bułce tartej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować