Wafelki Tabalugi

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dziś do kawki proponuję pyszne, przekładane wafle tortowe masą kakaową, udekorowane czekoladą oraz orzeszkami.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 250 g margaryny
    • 2 łyżki kakao
    • ½ szk. cukru
    • ½ szk. Mleka
    • 2 szk. mleka w proszku
    • 1 czekolada mleczna
    • ½ śmietany 30%
    • Orzeszki laskowe do dekoracji
    • 1 opak. wafle tortowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Orzeszki

Wafelki tabalugi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa 1. Margarynę przekładamy do rondelka, wsypujemy kakao, cukier, wlewamy mleko i rozpuszczamy.
    Następnie studzimy i mieszając dodajemy stopniowo mleko w proszku.
    Gotową masą smarujemy cienko cztery wafle, składamy razem ze sobą a piątym przykrywamy górę.
  • ciasto 2. Czekoladę rozpuszczamy razem ze śmietaną, powstaje nam polewa czekoladowa, którą polewamy dowolnie wierzch wafli i posypujemy orzeszkami.
    Kroimy na małe kawałki.
  • ciastka 3. Gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Wafle

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować