Wafelki krówkowo - czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Prosty przepis na pyszne wafelki krówkowo - czekoladowe. Szybko się je robi, a jeszcze szybciej znikają z talerza.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - puszka masy krówkowej - 500g,
    - kostka masła,
    - szklanka cukru,
    - 1/2 szklanki wody,
    - 4 łyżki kakao,
    - 2 szklanki mleka w proszku,
    - biała czekolada w pastylkach do ozdoby wafli.
    Podane wyżej składniki wystarczają na posmarowanie 2 opakowań wafli po 5 sztuk.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Wafelki krówkowo - czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, cukier, wodę, kakao przekładamy do garnka i od czasu do czasu mieszając zagotowujemy.
  • 2. Masę studzimy, dodajemy mleko w proszku i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • 3. Smarujemy wafle masami: pierwszą warstwę masą krówkową, drugą i trzecią masą kakaową, i czwartą masą krówkową. Wafle układamy jeden na drugim. Pozostawiamy trochę masy czekoladowej do ozdoby wafla.
  • 4. Gotowe wafle obiążamy deską i odstawiamy na około 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie dekorujemy (lub nie ) wg uznania.

Porady

Do masy czekoladowej możemy dodać aromat np. migdałowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować