Wafelki kakaowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby

do popołudniowej herbatki czy szklanki mleka będą idealne

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 5 kwadratowych wafli
    250 gram masła
    1 łyżka cukru pudru
    3 łyżki kakao
    1/2 szklanki wody
    1/2 szklanki cukru

Wafelki kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę przelać do garnka.
    Dodać cukier.
    Doprowadzić do wrzenia.
    Gotować razem na małym ogniu 10 minut.
    Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch.
    Cały czas miksując dodawać lukier po kilka kropli.
    Na samym końcu do masy dodać kakao i dobrze wymieszać.
    Wafle przełożyć kremem.
    Lekko je docisnąć i obciążyć.
    Przełożyć do lodówki na minimum 2 godziny.
    Po tym czasie wafle pokroić na kwadraty.
    Wierzch można polać roztopioną czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy