Wafelki chałwowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i chrupiące wafelki z kremem chałwowym. Smakują o wiele lepiej niż wafelki kupione w sklepie. Polecam

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże suche wafle tortowe
    125 g mascarpone
    250 g chałwy waniliowej

Wafelki chałwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafle tortowe układamy jeden na drugim i ostrym nożem przecinamy na pół. W misce miksujemy razem mascarpone z chałwą (na jednolitą masę). Na desce układamy wafel i smarujemy go cienko 1 łyżką kremu chałwowego. Przykładamy kolejnym waflem, lekko dociskamy. Smarujemy go łyżką kremu i nakładamy kolejny wafel. Robimy tak, aż do wyczerpania składników. Ostatniego wafla nie smarujemy kremem ale przykładamy drugą deską. Wkładamy wafle z kremem do lodówki na całą noc. Przed podaniem kroimy wafle. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy