4 duże suche wafle tortowe
125 g mascarpone
250 g chałwy waniliowej
Sposób przygotowania przepisu:
Wafelki chałwowe
1.
Wafle tortowe układamy jeden na drugim i ostrym nożem przecinamy na pół. W misce miksujemy razem mascarpone z chałwą (na jednolitą masę). Na desce układamy wafel i smarujemy go cienko 1 łyżką kremu chałwowego. Przykładamy kolejnym waflem, lekko dociskamy. Smarujemy go łyżką kremu i nakładamy kolejny wafel. Robimy tak, aż do wyczerpania składników. Ostatniego wafla nie smarujemy kremem ale przykładamy drugą deską. Wkładamy wafle z kremem do lodówki na całą noc. Przed podaniem kroimy wafle. Smacznego
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze