Wafelek z nadzieniem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

smakuje wyśmienicie:)

  • 30 min

Składniki:

  • 4 szklanki mleka w proszku
    10 łyżek wody
    2/3 kostki margaryny (najlepiej zwykłej)
    2/3 szklanki cukru
    2 cukry waniliowe
    2 łyżki ciemnego, prawdziwego kakao
    2 okrągłe lub prostokątne wafle andruty

Wafelek z nadzieniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wafelek 1. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy margarynę, podgrzewamy tak długo aż margaryna się roztopi. Wtedy dodajemy cukier, cukry waniliowe i mieszamy, aż cukier się roztopi. Zdejmujemy z ognia do wystudzenia.Gdy wystygnie dodajemy stopniowo mleko w proszku miksując na jak najwyższych obrotach. Na samym końcu wsypujemy kakao i mieszamy tak długo aż połączy się z mleczną masą. Na jeden wafel wykładamy całą masę, przykrywamy drugim. Wstawiamy do schłodzenia. Można wafel obciążyć czymś ciężkim, wtedy nie będzie odstawał od masy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy