Wafel z mlekiem w proszku i bakaliami

4.81 (218 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Bardzo szybki do zrobienia, a poza tym megga pyszny. Masa zrobiona jest z mleka w proszku i bakalii.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • margaryna 250 g,

    mleko 0,5 szklanki,

    mleko w proszku 2 szklanki,

    cukier 1 szklanka,

    rodzynki 0,5 szklanki,

    herbatniki 300 g,

    orzechy włoskie 1 szklanka,

    cukier waniliowy 1 opakowanie,

    kakao 2 łyżki,

    wafel 2 płaty,
Wystaw ocenę:

4.81 (218 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafel z mlekiem w proszku i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, cukier, mleko oraz cukier waniliowy przekładamy do garnka i rozpuszczamy. Odstawiamy z palnika i gdy trochę ostygnie to dodajemy kakao, mleko w proszku i mieszamy do połączenia (najlepiej za pomocą rózgi kuchennej. Następnie dodajemy pokruszone herbatniki, drobno pokrojone orzechy oraz rodzynki i mieszamy do połączenia. Masę nakładamy na pierwszą taflę wafla i przykrywamy drugim. Na wierzch kładziemy ciężką deskę albo książkę, aby wafel nam się ładnie skleił. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Masa Mleko Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować