Wafel z masą kajmakową i kawą

  • wyświetlono: 152 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Deser, który nigdy nie zawodzi.

  • 20 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1 opakowanie dużego wafla
1/2 kostki masła
1 puszka masy kajakowej już gotowej o smaku orzechowym
4 łyżki kwaśnego dżemu (ja dodałam z czerwonej porzeczki)
1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej

Sposób przygotowania przepisu:

Wafel z masą kajmakową i kawą

  • 1. Masło zmiksować i powoli po łyżce dodawać masę kajmakową. Dokładnie połączyć masło z kajmakiem. Gotową masą smarować wafle. Środkowy wafel posmarować masą i dżemem . A ostatnią warstwę posmarować masą i posypać delikatnie i równomiernie kawą. Położyć na wierzchnią warstwę wafel.

Porady

Do masy można dodać drobniutko posiekane orzechy laskowe.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kawamasa kajmakowadeser bez pieczeniawafelna imprezęSzybki deserwafel z masąwafel z masą kajmakową

Komentarze

Podobne przepisy

image-07gqgoa

Dodane przez: mamajagody_2010

Szyszki z masą kajmakową i chałwą

Moja mała kombinacja, która wyszła...

image-0gv4v5m

Dodane przez: smak i uczucie

Andruty z masą kajmakową (wafle)

Mega szybkie do zrobienia, mega...

Babeczki

Dodane przez: czarrna

Babeczki z masą kajmakową

Pyszna, słodka przekąska

sernik z kawą

Dodane przez: justka2712

Sernik z kawą i masą budyniową

Dla kawoholików, a zarazem wilebicieli...

Dodane przez: kasmat

WAFEL Z MASĄ KOKOSOWĄ

INNY NIŻ WSZYSTKIE

Babeczki z bitą śmietaną

Dodane przez: rosik93

Babeczki z masą kajmakową i bitą śmietaną

Szybkie i bardzo smaczne babeczki:)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE