Wafel z domowym kajmakiem

  • wyświetlono: 3153 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 1

Kiedyś nie było kajmaku w puszkach, a ten domowy jest o niebo lepszy :)

DSC_0795

Składniki

1 opakowanie wafli tortowych
4 szklanki mleka
2 szklanki cukru
2 cukry waniliowe
1 kostka masła lub margaryny

Sposób przygotowania przepisu:

Wafel z domowym kajmakiem

  • 1. Mleko zagotować, dodać cukier i cukier waniliowy. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż masa zgęstnieje i nabierze złotego koloru. Zajmuje to około 3 godzin. Kajmak zdjąć z ognia, a kiedy przestanie się gotować dodać margarynę i mieszać w jej rozpuszczenia. Masę odstawić w chłodne miejsce, a kiedy wystygnie rozsmarować ją na waflach. Wafla docisnąć czymś ciężkim i odstawić na kilka godzin. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciemama_mnie_nauczylana słodkowafle tortowedo kawyandrutydomowy kajmakwafel z kajmakiem

Komentarze

Podobne przepisy

image-0lgtcg0

Dodane przez: beniawojt

Keks w waflu z galeretką

Tradycja z pomysłem to zgrany duet...

Wafel pochłaniany jest w tępie natychmiastowym

Dodane przez: asica28

wafel z galaretką

Przepis ten znalazłam w starym...

Dodane przez: kasmat

WAFEL Z MASĄ KOKOSOWĄ

INNY NIŻ WSZYSTKIE

Sernik idealny z kajmakiem

Dodane przez: Beata07

Sernik idealny z kajmakiem

Sernik idealny, lekki, puszysty...

mini babeczki z kajmakiem

Dodane przez: ilka

Mini babeczki z kajmakiem

Małe błyskawiczne babeczki z kajmakiem...

Wafel z toffi

Dodane przez: Kociołek Iwony

Wafel z toffi

Jeden z tych smaków, które można...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE