Wafel przekładany masą kakaowo-wiśniową

4.5 (182 ocen)

  • 30 min

Na życzenie naszej córci zrobiliśmy andruta z przekładaną masą kakaowo-wiśniową.Wyszedł jak zwykle znakomity.

  • 30 min

Składniki:

  • andrut okrągły
    puszka mleka skondensowanego słodzonego
    3 łyżki kakao naturalnego
    200 g masła
    słoiczek mały dżemu wiśniowego lub porzeczkowego




Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafel przekładany masą kakaowo-wiśniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wafel 1. Masło roztopić na patelni, dodać kakao i mieszać do połączenia. Wlewać powoli mleko i mieszać. Gotować do zgęstnienia masy. Wystudzić i smarować wafla, dociskając. Kilka warstw smarować dżemem, wg uznania.
    Najlepszy jest na drugi dzień, gdy warstwy się połączą.
  • wafel krojony 2. Kroić wg uznania, okrągły wafel proponuję kroić na trójkąty, wygląda jak tort.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować