W szampanie i czekoladzie

0 (0 ocen)

Pyszne truskawki w szampańskiej galaretce i białej czekoladzie. Wspaniały deser.

Składniki:

  • 500 g truskawek

    300ml szampana
    1 płaska łyżka żelatyny
    2 płaskie łyżki cukru

    1 tabliczka białej czekolady
    1 łyżka mleka

    patyczki do szaszłyków

W szampanie i czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki myjemy porządnie
  • 2. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody.
    Szampana z cukrem gotujemy - do momentu rozpuszczenia się cukru.
    Dodajemy żelatynę, Mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy do lodówki.
  • 3. W rondelku rozpuszczamy czekoladę z mlekiem.
  • 4. Truskawki nabijamy na patyczki. Część moczymy w białej czekoladzie, drugą część - kilka krotnie w tężejącej galaretce z szampana.

Porady

Ja naszykowałam sobie na parapecie za oknem dwa kubki i za oknem maczałam truskawki z czekoladzie i galaretce. I dawałam je do tych kubków za oknem by szybko stężało:)))

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy