W cytrynowej marynacie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mieszkamy w pięknej leśniczówce. To danie często serwuję, gdy odwiedzają nas znajomi.

Składniki:

  • ● 12 podudzi z kurczaka
    Marynata:
    ● 150 ml oliwy z oliwek
    ● cytryna
    ● kilka gałązek natki pietruszki
    ● cebula
    ● 2 duże ząbki czosnku
    ● sól, pieprz

W cytrynowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynata: cebulę obieramy
    i kroimy w cienkie plastry.
    Cytrynę sparzamy, skórkę
    ścieramy na tarce o małych
    oczkach, wyciskamy sok.
    Czosnek obieramy, przeciskamy
    przez praskę. Natkę
    drobno kroimy. Wszystkie
    składniki mieszamy z oliwą,
    doprawiamy.
  • 2. Udka myjemy i osuszamy.
    Zalewamy marynatą, przykrywamy
    i wstawiamy na
    godzinę do lodówki. Pieczemy
    na rozgrzanym grillu,
    co pewien czas obracając
    i polewając marynatą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy