W całości jadalna "Mrożona kawa"

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takiej zimnej kawce nikt nie odmówi, spokojnie możemy ją podać dzieciom, ciśnienie na pewno im nie podskoczy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 stożkowe wafle do lodów
    2 grubsze małe wafle tortowe
    jogurt kremowy kawowy 250 g
    4-5 cząstek czekolady
    odrobina mleka do czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

W całości jadalna "mrożona kawa" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Elżbieta Jastrzębska 1. Ścinamy zwężenie stożkowych wafli do lodów.
    Z wafli tortowych za pomocą metalowej okrągłej foremki wycinamy podstawę do filiżanki, potem z pozostałej części wycinamy ucho do filiżanki.
  • 2. Czekoladę z odrobiną mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
    Rozpuszczoną czekoladą przyklejamy górę filiżanki do podstawy i uchwyty do gotowej już filiżanki.
    Pozostałą czekoladą smarujemy wnętrze wafli, filiżanki wstawiamy na kilka minut do zamrażalnika.
    Potem wypełniamy je jogurtem kawowym i z powrotem wstawiamy do zamrożenia. Po godzinie w całości jadalna zimna kawka gotowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować