Utopence

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smakują tak samo jak te, które jadłam kiedyś w Czechach. Taki efekt udało mi się otrzymaćdopiero po wielu eksperymentach.

Składniki:

  • ● 5-6 cienkich parówek
    ● 2 nieduże cebule
    ● słoik papryki konserwowej

Utopence - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę osączamy, zalewę
    zachowujemy. Część
    papryk drobno kroimy. Cebule
    obieramy i kroimy
    w plastry, a parówki w ok.
    5-cm kawałki.
  • 2. W słoiku układamy warstwami:
    parówki, cebulę
    i paprykę.
  • 3. Składniki zalewamy zachowaną
    zalewą. Słoik zakręcamy
    i wkładamy na
    2-3 dni do lodówki.

Porady

Do utopenców, czyli marynowanych parówek, można dodać także 1-2 liście laurowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy