Uszka z pieczarkami do barszczu

4.5 (162 ocen)

Pieczarkowe uszka idealne bo świątecznego barszczu.

Składniki:

  • Ciasto
    mąka pszenna 300 g
    woda ciepła 280 ml
    masło 50 g
    sól szczypta
    Farsz pieczarkowy
    pieczarki 0,5 kg
    cebula większa 1 szt
    masło 1 łyżka
    sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Uszka z pieczarkami do barszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz pieczarkowy;z pieczarek oderwać trzonki z kapeluszy zdjąć skórkę.Pieczarki pokroić w bardzo drobną kosteczkę.Na patelni rozgrzać masło dodać drobno pokrojoną cebulę i chwilkę podsmażyć.Dodać pokrojone pieczarki i podsmażać do odparowania nadmiaru wody.Pieczarki doprawić dosyć pikantnie solą i pieprzem,ostudzić. Ciasto;z podanych składników zagnieść ciasto,włożyć do woreczka i odłożyć na 20 min żeby odpoczęło.Odrywać po kawałku i rozwałkować na grubość około 3 mm i za pomocą literatki wykrawać kółka.Na każdym kółku nałożyć farsz pieczarkowy i zwijać uszka. Uszka gotujemy w osolonej wodzie około 3 min od wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować