Usta Romana

4.5 (175 ocen)

To moje ulubione ciasto.Polecam:)

Składniki:

  • CIASTO:
    1,5 szklanki cukru
    3 jaja
    1 margaryna(rozpuścić)
    2 łyżeczki kakao
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 szklanki mąki

    30 dag biszkoptówokrągłych
    marmolada

    MASA:
    2 budynie śmietankowe lub waniliowe
    2 szklanki mleka
    0,5 kostki margaryny
    2 galaretki cytrynowe
    0,5 szklanki cukru pudru

    POLEWA:
    0,5 kostki margaryny
    5 łużek cukru pudru
    3 łyżki kakao
    5 łyżek gęstej śmietany
    2 łyżki margaryny
    2 łyżki żelatyny(rozpuszczonej w 3 łyżkach gorącej wody)
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Usta romana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. biszkopty posmarować marmoladą i połączyć po dwa spodami,następnie ułożyć je na posmarowanej blaszce i zalać ciastem(które robimy mieszając wszystkie składniki przeznaczone na ciasto).Piec 20-30 minut.
    Ugotować budynie. Rozpuścić margarynę,następnie utrzeć ją z 0,5 szklanki cukru pudru,dodać ostudzony budyń i utrzeć na gładką masę. Galaretki rozpuścić w 0,5l ugotowanej wody,ostudzić. Gdy galaretka przestygnie wlać ją do masy.Gotową masę wyłożyć na upieczone ciasto.
    ugotować polewe na końcu dodają żeletynę. plać nią ciasto gdy zastygnie masa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować