USTA ADAMA

4.5 (182 ocen)

PYSZNE CIASTO KAKAOWE Z DODATKIEM PRZEKŁADANYCH BISZKOPTÓW.

Składniki:

  • 6 JAJEK

    1 SZKL CUKRU


    1 MAŁY PROSZEK

    1 KOSTKA MARGARYNY

    3 ŁYŻKI KAKAO

    2 SZKLANKI MAKI

    DUŻA PACZKA BISZKOPTÓW

    POWIDŁA

    5 ŁYŻEK WODY
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Usta adama - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MARGARYNĘ , CUKIER , WODĘ I KAKAO ROZPUŚCIĆ I CHWILKĘ GOTOWAĆ . ODSTAWIĆ DO OSTYGNIĘCIA. DODAĆ ROZTRZEPANE JAJKA , MĄKĘ I PROSZEK. WSZYSTKO DOBRZE WYMIESZAĆ.

    BLASZKĘ WYSMAROWAĆ TŁUSZCZEM , BISZKOPTY SMAROWAĆ POWIDŁAMI I ZLEPIAĆ . POSMAROWANE BISZKOPTY UKŁADAĆ CIASNO NA BLASZCE I ZALAĆ CIASTEM.

    PIEC W TEMP .180 ST. PO UPIECZENIU POLAĆ POLEWĄ I POSYPAĆ WIÓRKAMI.

    ŁATWA DO PRZYGOTOWANIA POLEWA ;
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

    2 TABLICZKI CZEKOLADY ROZPUŚCIĆ Z 3 ŁYŻKAMI WODY .


    SMACZNEGO

Porady

Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut , ja piekę z termoobiegiem i zawsze sprawdzam patyczkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.95 (210 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Usta Adama

To może cię zainteresować