Uśmiechnięte ciastka serowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść do uzyskania jednolitego ciasta. Owinąć je w folię spożywczą i schłodzić w lodówce minimum 30 minut. Jabłka obrać, pokroić w ósemki. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 4 mm. (w razie potrzeby podsypać mąką). Za pomocą szklanki wykrawać krążki. Na każdy krążek umieścić kawałek jabłka i oprószyć cynamonem ( można również posypać odrobiną cukru)
2.Krążki złożyć w pół, sklejając brzegi. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180st.C około 20-25 minut do zarumienienia. Upieczone wyjąć i ostudzić na kratce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Domowa cookierenka Agi)
Komentarze