Urodzinowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić, dodać cukier, żółtka i mąkę z proszkiem oraz olej.
Tortownicę wysmarować margaryną i opruszyć mąką. Wylać ciasto. Piec 30 min w temp 180 stopni.
Ugotować budyń z cukrami. Ostudzony rozetrzeć z masłem.
Śmietanę ubić dodając śmietan fixy i pół szkl. cukru pudru
2.Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części. Dolną wyłożyć na tortownicę polać ponczem i wyłożyć masę budyniową. Przykryć drugim biszkoptem, polać ponczem i wyłożyć masę budyniową+ dżem wiśniowy. przykryć ostatnim blatem biszkoptu. Wierzch i boki posmarować ubitą śmietaną. Za pomocą maszynki do tortów udekorować według uznania. Przybrać owocami i polać roztopiona czekoladą
Komentarze