Urodzinowe cake popsy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Forma w kształcie tortów urodzinowych, kupiona w jednym w supermarketów musiała swoje przeleżeć, żeby nadszedł jej czas. Oto nadarzyła się okazja- urodziny przyjaciółki, zamiast tradycyjnego tortu upiekłam cake popsy w kształcie tortu, które stały się hitem. :)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 50 g miękkiego masła
    - 50 g drobnego cukru do wypieków
    - 1 jajko
    - 75 g mąki pszennej
    - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - szczypta soli
    - 1/4 ekstraktu waniliowego
    Polewa:
    - 100 g białej czekolady lub candy melts
    - 1 łyżeczka oleju
    - czerwony barwnik spożywczy do czekolady
    Dekoracja:
    - kolorowe posypki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery

Urodzinowe cake popsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    1. W misce utrzeć masło z cukrem na puszystą masę.
    2. Dodać jajko i połączyć z masą.
    3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz solą, całość przesiać i dodać do pozostałych składników, zmiksować.
    4. Wlać do silikonowych foremek i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 17-20 min. Pozostawić do wystudzenia.
    Polewa i dekoracja:
    1. Czekoladę wraz z olejem rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać barwnik spożywczym wymieszać.
    2. Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie i poczekać, aż jej nadmiar spłynie. Wstawić do lodówki. 3. Wykonać czynność jeszcze raz. Przy czym, za drugim razem należy już udekorować cake popsy kolorowymi posypkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować