UNIWERSALNA PASTA PIERTUSZKOWA

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Pasta pietruszkową możemy wzbogacać np; ciasto do naleśników, pierogów, klusek, makaronów, pizzy, chleba, bułek, możemy go dodawać do zup, sosów, gulaszu, potrawek, czy używać do marynowania mięs a nawet jako a'la pesto do makaronu czy ryżu.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 pęczki pietruszki
    solidna szczypta soli lub 1 łyżeczka soli
    pieprz do smaku
    ok. 250 ml oliwy z oliwek + odrobina na zalanie wierzchu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Pesto Dip Pizza Pasty

Uniwersalna pasta piertuszkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • UNIWERSALNA PASTA PIERTUSZKOWA 1. Pietruszkę i pozostałe składniki przekładamy do blendera i miksujemy na gładką papkę i gotowe. Przekładamy do wyparzonego słoiczka a wierzch zalewamy oliwą - wtedy dłużej możemy taką pastę przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Natka pietruszki Pietruszka Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować