• 60 min

Szybkie i łatwe w przygotowaniu

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt kakaowy:
    6 jaj
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki (pszenna, w tym łyżka mąki ziemniaczanej)
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka oleju
    1 łyżka wody

    Masa budyniowa:
    1 budyń śmietankowy
    0,5 l mleka
    1 margaryna

    Dodatkowo:
    Puszka brzoskwiń
    1 galaretka brzoskwiniowa
    Biszkopty
    Dżem (u mnie wiśniowy, ale może być jaki kto lubi)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ufo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, następnie mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, kakao. Na końcu dodać olej i wodę, delikatnie wymieszać.
    Biszkopty posklejać dżemem. Na blaszkę wylać trochę ciasta, poukładać biszkopty i zalać pozostałym ciastem. Upiec (25-30min, temp. 180 stopni)
  • 2. Masa: Ugotować budyń wg przepisu,wystudzić i utrzeć z margaryną.
  • 3. Wykonanie: Biszkopt wystudzić włożyć do blaszki. Na biszkopt wyłożyć masę budyniową, rozłożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować