Udziki pieczone

4.5 (150 ocen)

Udziki pieczone przygotowane specjalnie na grilla.Pogoda nie dopisała, mięsko czekało w marynacie więc postanowiłam je upiec,a efekt możecie zobaczyć.

Składniki:

  • 4 podudzi z kurczaka (mogą być ćwiartki/pałki)
    1 op. przyprawy grill pikantny
    7 łyżek sosu sojowego
    2 łyżki ketchupu
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udziki pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udziki myjemy, osuszamy.
    W misce łączymy sos sojowy z przyprawą i ketchupem.
    Przygotowaną marynatą smarujemy mięsko które
    następnie odstawiamy w chłodne miejsce (u mnie stały cała noc).
    Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180st.C przez 1 godzinę.
    Najlepiej stan upieczenia kontrolować.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Drób Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować