Udziec z indyka ze skórą gotowany i pieczony w sosie tysiąca wysp

  • wyświetlono: 854 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszne mięsko do obiadu. Jest mięciutkie, soczyste, aromatyczne. Bardzo smaczne.

ewaeu
  • 1 porcje
  • 100min
  • Łatwy

Składniki

ok. 800 g udziec z indyka ze skórą
listek laurowy
3 kulki ziela angielskiego
1/3 łyżeczki czarnego pieprzu w ziarnach
3 ząbki czosnku
łyżeczka soli

2 łyżki majonezu
łyżka ketchupu pikantnego
łyżeczka musztardy
szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Udziec z indyka ze skórą gotowany i pieczony w sosie tysiąca wysp

  • 1. Oczyszczone, umyte mięso włożyć do garnka i zalać wodą tak, żeby było przykryte. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz, czosnek i sól. Gotować ok. 45 min na wolnym ogniu. Wyjąć mięso i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Lekko przestudzić i posmarować mieszanką majonezu z ketchupem, musztarda i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 min.
    Do obiadu mięso podawać gorące. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

indykudziec z indykaniedzielny obiadobiad na niedzielemieso do obiaduindyk pieczonysos tysiąca wyspudziec z indyka gotowanyudziec z indyka pieczonyindyk gotowany

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz z indyka

Dodane przez: Krystyna32

Gulasz z indyka

Pyszny i aromatyczny gulasz. Można...

Bataty

Dodane przez: Mniam1

Pieczone bataty z serkiem i suszonymi pomidorami

Pieczone ziemniaki wypełnione kremowy...

Pieczone kotlety mielone owsiane w zielonych czapach z rukoli i orzechów laskowych

Dodane przez: ewaeu

Pieczone kotlety mielone owsiane w zielonych...

Pieczone kotlety są zdrowsze od...

Kalafior zapiekany w sosie serowym z koperkiem

Dodane przez: Martyna1991

Kalafior zapiekany w sosie serowym z koperkiem

Pyszny kalafior zapiekany w gęstym...

ZIEMNIAKI PIECZONE W PANIERCE

Dodane przez: magdzia44448

ZIEMNIAKI PIECZONE W PANIERCE

Dzięki nim Wasze danie stanie się...

Marchewka gotowana na mleku.

Dodane przez: Waldek

Marchewka gotowana w mleku z miodem

Smaczny dodatek do dań z drobiu.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE