Udziec z indyka w pomarańczach

4.49 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Mięso w towarzystwie pomarańczy smakuje doskonale, w połączeniu z glazurą z keczupu i cebulą tworzy niesamowity efekt.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki:
    1 udziec z indyka z kością
    2 pomarańcze
    2 cebule

    marynata:

    keczup
    1 łyżeczka przyprawy do grilla
    1 łyżeczka suszu warzywnego
    1 łyżka oliwy
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udziec z indyka w pomarańczach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udziec myjemy suszymy i nacieramy solą. W misce łączymy keczup z olejem, przyprawą do grilla i suszem warzywnym. Nacieramy mięso marynatą. Pomarańcze kroimy w plastry, a cebulę w piórka. Na dnie naczynia ułóż plastry pomarańczy oraz cebulę. Odłóż kilka pomarańczy do przykrycia udźca pod koniec pieczenia. Włóż do naczynia żaroodpornego i piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 C aż mięso będzie miękkie ( od 1h do 2h). ok 20 min przed końcem pieczenia odkryj pokrywkę i połóż plastry pomarańcza na udźcu. Podawaj na ciepło do obiadu lub na zimno do chleba. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować