UDZIEC Z INDYKA PO MOJEMU

4.5 (167 ocen)

  • 1 min

Ponieważ lubię zarówno indyka jak i kapuchę, postanowiłam połączyć te dwa składniki w jednym daniu

  • 1 min

Składniki:

  • 1 wyfiletowany udziec z indyka
    1/4 główki kapusty
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    gotowa przyprawa - kurkuma z miętą
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udziec z indyka po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso dzielę na porcje i nacieram kurkumą z miętą. Cebule podsmażam w rondlu. Wrzucam czosnek i kawałki udzca. Przykrywam, aby się poddusiło. Dodaję poszatkowaną kapustę i lekko solę. Mieszam. Podaję, jak zapusta zmięknie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować