Udziec indyczy faszerowany cukinią

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczne mięsko w sezonie jak jest cukinia ,robię z niej farsz ,zimą robię farsz np. z pieczarek :)

  • 60 min

Składniki:

  • udziec z indyka około 1,5 kg.
    szynka parmeńska 10 plastrów
    cukinia 1 sztuka
    sól
    pieprz biały do smaku
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    jajko 1 sztuka

Udziec indyczy faszerowany cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso myjmy ,osuszamy , ubijam nadając kształt prostokąta ,posypać pieprzem i solą ,do miski ścieram cukinię , odsączam z nadmiaru wody, dodaję jajko posiekaną natkę pietruszki , sól, pieprz, mieszam.

  • 2. Na blacie ułożyć folię aluminiową , plastry szynki układam taj aby jeden zachodził na drugi , kładę mięso , na mięso przełożyć masę ,zawinąć w rulon.
  • 3. Mięso przełożyć na blaszkę , piec 1 godzinę w 180 stopniach, 10 minut przed końcem odwijam z folii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy