Udo indycze w miodowo- limonkowej glazurze

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jeśli lubicie potrawy z piekarnika, przygotowanie których nie zajmuje dużo czasu, to ten przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 1 udo indycze
    – sól i pieprz wg smaku
    – papryka ostra wg smaku
    – 2 łyżki miodu
    – 1 łyżka musztardy rosyjskiej
    – sok z 1 połówki limonki
    – ilość warzyw wg uznania. Ja zużyłam 4 duże ziemniaki i 2 średnie marchewki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udo indycze w miodowo- limonkowej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mięsa zdjąć skórę, ponakłuwać widelcem i natrzeć solą, pieprzem i papryką. Włożyć mięso do szczelnie zamykanego naczynia i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego, dodać obrane i pokrojone warzywa, przykryć (szczelnie) papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Następnie zdjąć papier, zwiększyć temperaturę do 200 stopni i piec przez kolejne 10 minut. W tym czasie w miseczce wymieszać miód z musztardą i sokiem z limonki. Wyłączyć piekarnik, polać mięso i warzywa miodową mieszanką i zostawić w gorącym (wyłączonym!) piekarniku na jakieś 10 minut. Polecam, wyszło pysznie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować