Udo indycze pieczone z ziemniakami w garnku rzymskim

4.48 (170 ocen)

  • 1 godz. 30 min

garnek rzymski

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 podudzia z indyka (golonki)
    2 marchewki
    kawałek selera
    1 cebula
    listek laurowy
    ziele angielskie
    500 g ziemniaków
    sól
    pieprz
    oregano
    hyzop
    czosnek niedźwiedzi
    chili w płatkach


Wystaw ocenę:

4.48 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udo indycze pieczone z ziemniakami w garnku rzymskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udziec myjemy wkładamy do garnka , dodajemy marchew, seler, cebulę, listek laurowy i zielę angielskie, gotujemy ok godzinę na wolnym ogniu. Wyjmujemy z wywaru (wywar można użyć do zup) Do garnka rzymskiego wrzucamy obrane ziemniaki, marchewkę ugotowaną pokrojoną na kawałki posypujemy ziołami , podlewamy ok pół szkl wywaru , przykrywamy i wstawiamy do piekarnika (zimnego) nastawiamy 220 st .. po nagrzaniu zmniejszamy do 200 i pieczemy ok 45 min. Pod koniec na 15 min zdejmujemy pokrywę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować