Udko z pieczoną marchewką i serowym dipem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udko oczyścić, skropić oliwą. Posmarować przeciśniętym czosnkiem, posypać przyprawą grilową. Przełożyć do żaroodpornej formy, podlać 2-3 łyżkami wody i zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku w opcji griil
2.Marchewki oczyścić, pokroić w długie słupki. Skropić oliwą i posypać suszonym tymiankiem. Przełożyć do innego żaroodpornego naczynia i zapiekać razem z udkiem ok 30 minut.
3.Ser feta przełożyć do miseczki. Rozgnieść go widelcem. Dodać tyle jogurtu naturalnego by złagodzić jego słony smak i otrzymać rzadszą konsystencje. Dosmaczyć pieprzem i suszonym oregano.
Porady
Polecam maczać marchewkę w dipie serowym. Połączenie słodkiej marchewki ze słonym dipem wspólgra idealnie :)
Komentarze