Udko w musztardzie z cebulą

0 (0 ocen)

Propozycja obiadowa – udko z kurczaka marynowane w musztardzie pieczone wraz z dużą ilością cebulki – obiad idealny dla mojego Mężuśkiego :-)) Obiad baardzo mu smakował, co prawda w udku brakuje chrupiącej skórki, ale za to jest niezwykle miękkie mięsko z dodatkiem lekko chrupiącej cebulki

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka

    1/2 słoiczka musztardy (u mnie kremska)

    2 cebule

    sól, pieprz, czosnek granulowany

Udko w musztardzie z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Udka posypujemy przyprawami. I smarujemy dość obficie musztardą

    2.Cebule obieramy i kroimy w cieniutkie półplasterki. 1/2 pokrojonej cebuli układamy na dno naczynia żaroodpornego. Kładziemy na to udka i przykrywamy je pozostałą cebulą

    3. Tak przyrządzone udka odkładamy w chłodne miejsce na około 2 godziny

    4.Po tym czasie naczynie z udkami przykrywamy delikatie folią aluminiową- błyszczącą stroną do góry. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni i pieczemy przez około 1 godzinę. Po tym czasie ściągamy folię i pieczemy jezzcze przez 15 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy