PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Udka ze szpinakowym ryżemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/46/udka-ze-szpinakowym-ryzem.jpeg61104110http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/udka-ze-szpinakowym-ryzem
2 udka z kurczaka
100 ryżu
150 g szpinaku mrożonego w brykiecie
1 cebula
1/2 cukinii
1/2 fenkuła
jarzynka, pieprz, curry
czubryca czerwona, ocet balsamiczny, sos chili, maggi, czosnek granulowany
Sposób przygotowania przepisu:
Udka ze szpinakowym ryżem
1.
Udka obrać ze skóry, naciąć, skropić octem balsamicznym, sosem chili i maggi, a następnie posypać czubrycą i czosnkiem. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc.
Szpinak rozmrozić, wymieszać z ryżem, poszatkowanym fenkułem i pokrojonymi w kostkę cukinią i cebulą, posypać jarzynką, pieprzem i curry, wymieszać. Zalać 1 szklanką wody i na wierzchu ułożyć udka. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Smacznego :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze