Pieczone ćwiartki

0 (0 ocen)

  • 60 min

najlepiej smakują z pieczonymi ziemniaczkami,które marynuję i piekę razem z udkami.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 ćwiartki

    6 ziemniaków


    pół szklanki oleju

    3 łyżki musztardy

    2 łyżki miodu

    3 ząbki czosnku

    2 łyżki ziół prowansalskich

    papryka ostra,sól i pieprz o smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone ćwiartki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy,osuszamy.Ziemniaki kroimy na ćwiartki.Musztardę,miód,rozdrobniony czosnek i resztę przypraw łączymy z olejem.Do gotowej marynaty wkładamy mięso oraz ziemniaki,nacieramy i pozostawiamy na parę godzin a najlepiej na noc.Blaszkę wykładamy pergaminem wkładamy udka i ziemniaki,polewamy wszystko marynatą i pieczemy w piekarniku przez około godzinę,polewając co jakiś czas tłuszczem z blaszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować