Udka z rosołu

5 (186 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Aby nadać udkom z rosołu wyjątkowego aromatu wystarczy oprószyć je w przyprawach różnych do mięs i usmażyć w naczyniu żaroodpornym lub patelni.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ugotowane udka z rosołu
    po szczypcie różnych przypraw do mięs
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka oprószamy w przyprawie do mięs tak aby były całe pokryte, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy oliwą z oliwek i pieczemy w piekarniku około 20 minut w 180 stopniach.
  • 2. Udka podajemy z ziemniakami i sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować