Udka z piekarnia w sosie warzywnym

0 (0 ocen)

Raczej nie uzywam gotowców,ale ten sos postanowiłam wykorzystać do mięsa,to był trafiony pomysł :)

Składniki:

  • 3 udka z kurczaka
    300ml sosu ze słoika warzywnego Ja miałam Barilla( skład: sos pomidorowy,bakłażan,cukinia,marchewka,cebula,seler itp.)
    sól,pieprz wg.uznania
    olej do wysmarowania naczynia

Udka z piekarnia w sosie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka przekroić każde na pół.
    Umyć,osuszyć i porządnie natrzec solą i pieprzem.
    Gotowe porządnie wysmarować sosem .
    Przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego,dołożyc resztę sosu po całości. Przykryć folią aluminiową i piec w 180*C przez 1 godzinę.
    Po tym czasie wyjąć,przemieszać i jeszcze chwilkę zapiekać.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy