Udka z kurczaka zapiekane w musztardzie

4.49 (194 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Udka kurczaka to dobre danie na święto lub dzień powszedni. Udka upieczone w glazurze z miodu i musztardy będą miłą odmianą dla waszych bliskich.

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 4 udka z kurczaka
    • 1 musztarda francuska z gorczycą
    • 2 cebule
    • Łyżka miodu
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z kurczaka zapiekane w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebula 1. 1. Udka kroimy na pół, przekładamy do miski i solimy.
    2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
  • musztarda 2. 3. Musztardę łączymy z miodem, dodajemy cebulę,
  • udka 3. 4. Powstałą mieszaninę wlać do miski z udkami, wymieszać i pozostawić na około godzinę.
  • udka 4. 5. Po tym czasie ułożyć udka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać 35 minut w 180˚C
  • udka 5. 6. Po tym czasie dokładamy pieczarki pokrojone i jeszcze zapiekamy 15minut w 180˚C.
  • gotowe danie 6. 7. Danie gotowe
    8. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować