Udka z kurczaka w warzywach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Potrawa idealnie pasuje do ryżu, ziemniaków jak również grubego makaronu. Udka duszone w warzywach to idealne danie obiadowe.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 sztuk udek z kurczaka
    1 cukinia
    2 cebule
    3 marchewki
    10 pieczarek
    sól i pieprz do smaku
    2 listki laurowe
    2 ziela angielskie
    magi do smaku
    100 ml śmietany 30%
    2 łyżki masła
    papryka czerwona w proszku
    3 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z kurczaka w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka z kurczaka w warzywach 1. Na dno naczynia dajemy masło, udka z kurczaka umyć, przełożyć do rondla lub wyższej patelni, posypać przyprawami (sól, pieprz, czosnek, papryka). Na mięso dajemy cukinię pokrojoną w plastry około 2 cm, cebulę w piórka, pieczarki w grubsze plastry, marchew również kroimy w plastry. Dodajemy przyprawy i śmietankę. Naczynie przykryć , dusić około 30 minut. Potrawka sama utworzy sos. Jeśli będzie zbyt rzadki możemy zagęścić odrobiną mąki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Pieczarki Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować