Udka z kurczaka w sosie porto

  • wyświetlono: 435 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Dla wielbicieli mięs duszonych z winem ,te udka mają wykwintny smak

teresa-kr

Składniki

8 podudzi kurczaka
1 cytryna
2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
0,5 szklanki porto
1 łyżka miodu
Sól
świeżo zmielony pieprz
majeranek
papryka czerwona w proszku

Sposób przygotowania przepisu:

Udka z kurczaka w sosie porto

  • 1. Udźce umyć i osuszyć
    Oliwę wymieszać z przyprawą , sokiem z cytryny, solą i pieprzem, majerankiem i papryką i miodem. Mieszanką natrzeć udźce.
    Odstawić na 1 godzinę do lodówki.
    Na patelni na maśle obsmażamy udźce i przekładamy do brytfanny.
    Dodajemy plasterki cytryny i pieczemy w temp 200 stC około 40 minut .W połowie pieczenia wlewamy wino .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadmiódcytrynaudkaporto

Komentarze

Podobne przepisy

Udka

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Udka zapiekane w sosie tatarskim z porem

Mięso z kurczaka przykryte sosem...

kurczak

Dodane przez: dusiowa

Udka z kurczaka w miodzie

mięsne udka na słodko

image-0d0y1gm

Dodane przez: Magster

UDKA KURCZAKA W CZOSNKOWO-SEROWYM SOSIE

Udka kurczaka to danie które można...

Udka i boczniaki

Dodane przez: Mniam1

Udka w sosie z boczniakami

Duszone udka w przepysznym sosie...

Udka z kurczaka w pomarańczach

Dodane przez: igraszki losu

Udka z kurczaka w pomarańczach

Aromatyczny, soczysty i chrupiący...

Pieczone udka kurczaka w sosie miodowo-musztardowym.

Dodane przez: Osmykolorteczy

Pieczone udka kurczaka w sosie miodowo-musztardowym.

Tak upieczone udka smakują wyjątkowo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE