Udka z kurczaka w musztardowej skorupce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszna chrupiąca skórka , z dodatkiem aromatycznych ziół,

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 5 udek a kurczaka
    1 łyżeczka soli
    5 łyżek musztardy
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka majeranku, oregano i słodkiej papryki

Udka z kurczaka w musztardowej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy i zalewamy zimną wodą z dodatkiem soli. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok 15-20min. W tym czasie , musztardę łączymy z olejem, oprószamy ziołami i dokładnie mieszamy.
    Piekarnik nagrzewamy do 180-200*C.
    Udka po ugotowaniu układamy na blaszce i smarujemy przygotowanym sosem. Można to zrobić przy użyciu pędzelka. Wkładamy do piekarnika na ok 30min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy