Udka z kurczaka w boczku faszerowane serkiem topionym

4.45 (207 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne oraz bardzo soczyste roladki na danie główne. Kto by pomyślał, że z udek kurczaka można wyczarować takie cuda??. Smacznego.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso z udek z kurczaka 5

    10 plastrów boczku wędzonego,

    4 serki topione ( 2 ziołowe, 2 śmietankowe)

    2 ząbki czosnku,

    por,

    sól, pieprz, papryka słodka, tymianek.
Wystaw ocenę:

4.45 (207 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Udka z kurczaka w boczku faszerowane serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki 1. 1. Każde mięso z udka kurczaka przyprawiamy szczyptą soli, pieprzu, papryki słodkiej.

    2. W środek każdego udka wykładamy pół łyżeczki serka topionego ziołowego i śmietankowego, dodajemy jeszcze 2 plasterki pora oraz posiekany czosnek (posiekany czosnek dzielimy na 5 porcji).

    3. Zwijamy udka oraz owijamy je plastrami boczku ( w zależności jakie duże mamy udka, zazwyczaj są to 2 plastry boczku na udko). Oprószamy każdą roladkę tymiankiem i pieprzem. Aby roladki się nam nie rozklejały możemy je przekłuć wykałaczkami na bokach.

    4. Do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego wkładamy nasze roladki. Jeżeli zostały nam resztki pora możemy je wrzucić do naszego naczynia.

    5. Zapiekamy wszystko w piekarniku rozgrzanym do 180*c przez 40 min.

    Smacznego ;-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Udka z kurczaka Zioła

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować